• MENIU
top-10-virusi
 1. Cel mai periculos virus este virusul Marburg.
  Este numit după un mic și idilic oraș de pe râul Lahn – dar asta nu are nicio legătură cu boala în sine. Virusul Marburg este un virus de febră hemoragică. Ca și în cazul Ebola, virusul Marburg provoacă convulsii și sângerare ale mucoaselor, pielii și organelor. Are o rată de fatalitate de 90%.
 2. Există cinci tulpini de virus Ebola,
  fiecare numită după țări și regiuni din Africa: Zaire, Sudan, Tai Forest, Bundibugyo și Reston. Virusul Ebola Zaire este cel mai mortal, cu o rată a mortalității de 90%. Este tulpina care se răspândește în prezent prin Guineea, Sierra Leone și Liberia și nu numai. Oamenii de știință spun că vulpile zburătoare au adus probabil virusul Ebola Zaire în orașe.
 3. Hantavirus descrie mai multe tipuri de viruși.
  Este numit după un râu în care soldații americani s-au crezut pentru prima dată că au fost infectați cu Hantavirus, în timpul Războiului din Coreea din 1950. Simptomele includ boala pulmonară, febra și insuficiența renală.
 4. Diversele tulpini de gripă aviară provoacă în mod regulat panică,
  ceea ce este probabil justificat deoarece rata mortalității este de 70 la sută. Dar, de fapt, riscul de a contracta tulpina H5N1 – una dintre cele mai cunoscute – este destul de mic. Puteți fi infectat numai prin contactul direct cu păsările de curte. Se spune că acest lucru explică de ce apar cele mai multe cazuri în Asia, unde oamenii trăiesc adesea aproape de pui.
 5. O asistentă din Nigeria a fost prima persoană infectată cu virusul Lassa.
  Virusul este transmis de rozătoare. Cazurile pot fi endemice – ceea ce înseamnă că virusul apare într-o anumită regiune, cum ar fi în vestul Africii și poate reapărea în orice moment acolo. Oamenii de știință presupun că 15% din rozătoarele din vestul Africii poartă virusul.
 6. Virusul Junin este asociat cu febra hemoragică argentiniană.
  Persoanele infectate cu virusul suferă de inflamații tisulare, sepsis și sângerare a pielii. Problema este că simptomele pot părea atât de frecvente încât boala este rar detectată sau identificată în primă instanță.
 7. Virusul febrei Crimeea-Congo este transmis prin căpușe.
  Este similar cu virusurile Ebola și Marburg în modul în care progresează. În primele zile de infecție, bolnavii sunt prezenți cu sângerare cu dimensiuni de pin la nivelul feței, gurii și faringelui.
 8. Virusul Machupo este asociat cu febra hemoragică boliviană, cunoscută și sub denumirea de tifos negru. Infecția provoacă febră mare, însoțită de sângerări grele. Progresează similar cu virusul Junin. Virusul poate fi transmis de la om la om, iar rozătoarele adesea îl poartă.
 9. Oamenii de știință au descoperit virusul Kyasanur Forest Virus (KFD),
  în pădurile de pe coasta de sud-vest a Indiei, în 1955. Este transmis de căpușe, dar oamenii de știință spun că este dificil să se determine purtători. Se presupune că șobolanii, păsările și mistreții ar putea fi gazde. Persoanele infectate cu virusul suferă de febră ridicată, dureri puternice de cap și dureri musculare care pot provoca hemoragii.
 10. Febra dengue este o amenințare constantă. Dacă plănuiți o vacanță la tropice, informați-vă despre dengue. Transmisa de tantari, dengue afecteaza intre 50 si 100 de milioane de oameni pe an in destinatii de vacanta populare, cum ar fi Thailanda si India. Dar este mai mult o problemă pentru cei 2 miliarde de oameni care trăiesc în zone amenințate de febră dengue.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =