• MENIU
despre-ios-14-3-iphone-12

Apple a lansat iOS 14.3 si iPadOS 14.3 publicului, introducand cateva caracteristici noi notabile. Am evidentiat cele mai mari schimbari, astfel incat sa puteti obtine o imagine de ansamblu rapida la ce sa va asteptati dupa instalare.

Apple Fitness +

Cu un pret de 9,99 USD pe luna si inclus in pachetul Apple One de cea mai inalta calitate, Apple Fitness + este cel mai recent serviciu Apple, proiectat sa functioneze cu Apple Watch. Ofera antrenamente ghidate oferite de formatori angajati de Apple, cu Apple Watch folosit pentru a urmari progresul prin antrenament.

Caracteristica Apple Fitness Plus

Antrenamentele video sunt vizionate pe Apple TV, iPad sau iPhone, cu valori Apple Watch furnizate chiar pe ecran. Tipurile de antrenament includ antrenament pe intervale de intensitate ridicata, ciclism in interior, yoga, baza, forta, dans, canotaj, mers pe alergare, rulare pe banda si timp de reincarcare atent, Apple oferind sugestii si recomandari de antrenament.

AirPods Max

Actualizarea adauga suport pentru cel mai nou produs Apple, castile pentru urechi AirPods Max. Apple spune ca actualizarea permite audio de inalta fidelitate pentru sunet bogat, EQ adaptiv pentru ajustarea sunetului in timp real la potrivirea personala a pernelor urechii, Anularea activa a zgomotului pentru blocarea zgomotului din mediu, Modul de transparenta pentru a auzi mediul din jur si audio spatial urmarirea dinamica a capului pentru o experienta de teatru.

Asistenta ProRaw

iOS 14.3 aduce noul format ProRAW pe iPhone 12 si iPhone 12 Pro Max. ProRAW este conceput pentru cei care prefera sa filmeze in RAW, dar doresc, de asemenea, sa profite de datele de pe conductele de imagine Apple, cum ar fi reducerea zgomotului si ajustarile de expunere multiframe.

ProRaw poate fi activat in sectiunea Camera a aplicatiei Setari pentru cei care au instalat iOS 14.3 beta pe un nou ‌iPhone 12 Pro‌ sau Pro Max. Cand este activata, exista o comutare RAW in partea dreapta sus a aplicatiei camerei care poate fi atinsa pentru a o dezactiva sau a o activa.

Fotografiile ProRaw au o dimensiune de aproximativ 25 MB, deci este posibil sa fie necesara utilizarea acestei functii daca spatiul de stocare ‌iPhone‌ este o problema. Fotografiile ProRAW pot fi editate in aplicatia Fotografii.

Alte noutati la camere

Acum exista o optiune de a inregistra videoclipuri la 25 de cadre pe secunda, plus exista o noua optiune de oglindire a camerei frontale pentru fotografii pe ‌‌iPhone‌‌ 6s, ‌‌iPhone‌‌ 6s Plus, iPhone SE, ‌‌iPhone‌‌ 7, ‌‌iPhone‌‌ 7 Plus, ‌‌iPhone‌‌ 8, ‌‌iPhone‌‌ 8 Plus si ‌‌iPhone‌‌ X. Aceasta caracteristica a fost deja activata pe dispozitivele mai noi.

Sunete Siri

Siri in iOS 14 este capabil sa reproduca tot felul de sunete, de la animale la alarme, instrumente muzicale si multe altele. Puteti pune intrebari ‌‌Siri‌‌ de genul „cum suna o balena cocosata?” sau „cum suna un leu?” a-l face pe ‌‌Siri‌‌ sa redea sunetul unei balene sau al unui leu.

Apple a adaugat sute de sunete diferite, iar pe ‌iPhone‌ si ‌iPad‌, ‌‌Siri‌‌ va afisa, de asemenea, o imagine a animalului sau dispozitivului si apoi se va conecta la mai multe informatii din Wikipedia dupa ce a redat sunetul.

Comenzi rapide pentru ecranul de pornire

iOS 14.3 face mai usoara si mai rapida lansarea aplicatiilor cu pictograme personalizate din ecranul de pornire. Cand deschideti o aplicatie care are o pictograma personalizata creata utilizand Comenzi rapide, aceasta nu mai este directionata prin aplicatia Comenzi rapide si, in schimb, se poate deschide mult mai rapid. Exista inca un banner care apare, dar este o experienta mai rationalizata decat inainte.

Motor de cautare Ecosia

Ecosia este un motor de cautare care permite utilizatorilor sa finanteze plantarea copacilor atunci cand sunt efectuate cautari. iOS 14.3 permite ca Ecosia sa fie setat ca browser implicit ca alternativa la Google, Yahoo, Bing si DuckDuckGo.

Aplicatie TV

Apple adauga o noua fila Apple TV + conceputa pentru a face mai usoara descoperirea continutului original ‌Apple TV + ‌ si pentru a face mai putin confuz pentru clientii care au dificultati in a discerne ceea ce este disponibil printr-un abonament ‌Apple TV + ‌ si ce nu.

Exista, de asemenea, o functie de cautare imbunatatita pentru navigarea in functie de categorie, cum ar fi genul, iar atunci cand introduceti o cautare, Apple va oferi cautari si sugestii recente. De asemenea, Apple afiseaza acum rezultate de cautare de top cu potriviri relevante intre filme, emisiuni TV, distributie, canale si sporturi.

Cardio Fitness

Exista o noua functie Cardio Fitness pentru Apple Watch, care apare si in aplicatia Activity de pe „iPhone‌. Cardio Fitness masoara VO2 Max, care este cantitatea maxima de oxigen pe care corpul tau o poate consuma in timpul exercitiului.

Masuratorile se fac in timp, ‌iPhone‌ si Apple Watch pot trimite notificari pentru a va informa despre fluctuatiile VO2 Max. VO2 Max este o valoare care va poate ajuta sa va stabiliti nivelul general de fitness si castigurile de fitness. Cardio Fitness poate fi accesat printr-o noua tendinta care a fost adaugata in aplicatia Activitate si poate fi configurata in aplicatia Sanatate de pe ‌iPhone‌. Nivelurile de fitness cardio sunt disponibile pentru utilizatorii cu varsta peste 20 de ani si sunt estimate in functie de varsta.

Informatiile Cardio Fitness vor varia in functie de varsta si sex si vor fi clasificate in una din cele patru game: ridicat, peste medie, sub medie sau scazut. Notificarile va vor anunta daca fitnessul cardio este la un nivel scazut, oferind motivatie pentru a va deplasa mai mult. Apple Watch a reusit anterior sa masoare VO2Max, dar noua caracteristica include suport pentru intervale mai mici care au avut nevoie de teste clinice in trecut.

Clipuri pentru aplicatii

iOS 14.3 include suport pentru lansarea aplicatiilor Clipuri de aplicatii prin scanarea codurilor de clipuri de aplicatii proiectate de Apple utilizand camera sau comanda rapida din Centrul de control.

Aplicatia pentru sanatate

Aplicatia Sanatate are o noua sectiune despre sarcina care functioneaza cu dispozitive de urmarire a sarcinii si ofera informatii despre sarcina. Apple spune ca exista optiuni pentru a indica sarcina, alaptarea sau utilizarea contraceptivelor in Urmarirea ciclului in aplicatia Sanatate pentru a gestiona mai bine predictiile de perioada si ferestre fertile.

Find my

Codul din iOS 14.3 indica, de asemenea, ca Apple pune bazele pentru a adauga suport pentru aplicatii de urmarire a articolelor terta parte in aplicatia Gaseste-mi. Urmaritorii de articole de la terte parti si articolele compatibile Bluetooth vor putea fi urmarite folosind aplicatia indFind My‌‌ si se pare ca primele articole cu aceasta capacitate ar putea fi lansate in curand.

Vreme

Recomandarile privind sanatatea calitatii aerului sunt furnizate acum la niveluri specifice de calitate a aerului in SUA, Marea Britanie, Germania, India si Mexic, cu date privind calitatea aerului furnizate de Breezometer. Datele referitoare la calitatea aerului sunt acum disponibile si in China.

Corectarea erorilor

iOS 14.3 remediaza o eroare care ar putea face ca unele mesaje MMS sa nu fie primite, impreuna cu o problema care ar putea impiedica grupurile de contacte sa nu afiseze membrii atunci cand scriu un mesaj.

Unele videoclipuri nu au aparut corect atunci cand au fost partajate din aplicatia ‌Poze‌, iar folderele aplicatiei ar putea sa nu se deschida, ambele fiind fixate. Apple a abordat o problema care ar putea cauza deschiderea aplicatiilor din Spotlight sa nu functioneze si optiunea Bluetooth sa nu apara in Setari.

Exista, de asemenea, o solutie pentru o eroare care ar putea determina incarcatorul MagSafe Duo sa nu reuseasca sa incarce fara fir un PiPhone‌ cu o putere mai mica decat puterea maxima, cu note de lansare complete disponibile in articolul nostru despre versiunea iOS 14.3.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + thirteen =