• MENIU
eroare-la-stabilirea-unei-conexiuni-cu-baza-de-date

Error Establishing a Database Connection

Ai „Eroare la stabilirea unei conexiuni la baza de date” pe site-ul WordPress? Este o eroare care face ca site-ul tau WordPress sa fie inaccesibil utilizatorilor.

Aceasta eroare apare atunci cand WordPress nu poate realiza o conexiune la baza de date. O serie de lucruri va pot afecta conexiunea la baza de date WordPress, ceea ce face dificila depanarea incepatorilor.

Cauza?

Problema „Eroare la stabilirea unei conexiuni la baza de date” poate fi cauzata de informatii incorecte ale bazei de date din setarile WordPress, baza de date corupta sau un server de baze de date iresponsabil.

O baza de date este un software care faciliteaza stocarea, organizarea si preluarea detaliilor in alte programe.

Ca sistem de gestionare a continutului, WordPress foloseste o baza de date pentru a stoca tot continutul si alte date ale site-ului web. Apoi se conecteaza la baza de date de fiecare data cand cineva va viziteaza site-ul web.

Cea mai comuna rezolvare

Cel mai frecvent motiv pentru eroarea conexiunii la baza de date in WordPress este credentialele incorecte ale bazei de date. Daca ti-ai mutat recent site-ul WordPress pe o noua gazduire, atunci acesta ar putea fi motivul cel mai probabil.

Credentialele bazei de date WordPress sunt stocate in fisierul wp-config.php. Fisierul de configurare WordPress contine setari importante, inclusiv informatii despre baza de date.

Veti cauta urmatoarele randuri in fisierul wp-config.php:

Trebuie sa te asiguri ca informatiile pentru numele bazei de date, numele de utilizator, parola si hosting-ul bazei de date sunt corecte.

Puteti confirma aceste informatii din cPanel-ul de la hosting. Pur si simplu conectati-va la contul de gazduire si faceti clic pe bazele de date MySQL din sectiunea baza de date.

Aceasta va va duce la pagina de gestionare a bazei de date din cPanel. De aici, putem afla numele bazei de date si numele de utilizator.

Intrucat nu poti sa vezi parola actuala, va trebui sa generezi o parola noua si sa o inlocuiesti in fisierul wp-config.php

Dupa ce ati confirmat numele bazei de date, numele de utilizator si parola, puteti schimba aceste informatii in fisierul wp-config.php, daca este necesar.

Dupa aceea, incercati sa va vizitati din nou site-ul web pentru a vedea daca eroarea de conectare la baza de date a disparut.

Daca puteti vedea in continuare eroarea, atunci aceasta inseamna ca altceva nu este in regula. Problema poate fi mai profunda desi cauzele ar fi aceleasi. In prima faza puteti incerca sa faceti un ticket la hosting, de obicei ei pot urmari ce schimbari au fost facute!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + nine =