• MENIU
dieta-cambridge

Acest simplu plan de dietă care promite pierderea rapidă în greutate este aproape prea bun pentru a fi adevărat – deci funcționează de fapt?

Planul de Dieta Cambridge susține că puteți pierde până la echivalentul unei pietre în greutate pe lună, mulți specialiști în diete afirmând că pierdeau o cantitate de un kilogram pe zi, în timp ce urmau planul.

Ce este Dieta Cambridge?

Fondată de biochimistul dr. Alan Howard, care a lucrat la Dunn Nutrition Laborator din Cambridge și partenerul său, Dr. Ian McLean-Baird, Dieta Cambridge a fost creată după ce perechea și-a unit forțele pentru a dezvolta „dieta perfectă”.

După multă dezvoltare, planul de pierdere în greutate pe care l-au lansat în Marea Britanie în 1984 este o formă restrictivă de dietă concepută pentru a da rezultate uimitoare, rapid. Denumită inițial Dieta Cambridge, metoda de pierdere în greutate de atunci este rebranded și este cunoscută acum sub denumirea de Dieta 1: 1 de Cambridge Weight Plan.

Dieta implică consumul de produse special pentru înlocuirea preparatelor Cambridge Weight Plan, precum baruri, băuturi, supe și shake-uri, în timp ce urmează o dietă strictă cu calorii foarte scăzute – atât de scăzută, de fapt, încât nu poți face dieta decât pentru maximum 12 săptămâni. la un moment dat.

NHS sfătuiește doar să urmeze o dietă cu calorii foarte scăzute „sub supraveghere medicală” și să adauge că nu trebuie utilizată ca „prima opțiune pentru a gestiona obezitatea”.

La 50,40 lire sterline pe săptămână, Cambridge Weight Plan se comercializează mai ieftin decât LighterLife și Slim-Fast, care costă 72,40 lire și, respectiv, 68,60 lire pe săptămână.

Deci, cum funcționează Dieta Cambridge?

Odată înscris la Cambridge Weight Plan, vi se atribuie un consultant care rămâne cu dumneavoastră pe toată durata planului, oferind sfaturi și sprijin și asigurându-vă că rămâneți pe cale.

Există șase pași în patru etape pentru fiecare program al planului de greutate Cambridge: pregătire, scădere în greutate, stabilizare și gestionarea greutății pe termen lung.

Deși majoritatea oamenilor încep cu primul pas, consultantul desemnat va sfătui care este pasul cel mai bun pentru a începe.

Pe parcursul etapei unu a planului, cunoscut sub denumirea de „Total Diet Replacement Step”, consumi între 450 și 6oo calorii pe zi sub forma a trei sau patru produse de înlocuire a mesei de greutate Cambridge. Odată ce prima etapă este finalizată, indemnizația dvs. zilnică crește constant pe măsură ce treceți pe trepte și începeți să reintroduceți alimentele normale înapoi în alimentație.

Kerensa Preedy-Houston de la Cambridge Weight Plan explică faptul că unul dintre motivele pentru care Cambridge Weight Plan oferă astfel de rezultate vizibile atât de rapid este pentru că în prima etapă, corpul intră în ketoză, care este atunci când organismul începe să ardă grăsime în loc de carbohidrați.

În primele etape, exercițiul nu este încurajat, dar pe măsură ce planul progresează, încorporarea exercițiului este încurajată ca o modalitate de a menține activ și de a rămâne pe cale.

Este eficientă dieta Cambridge?

Dieta Cambridge este renumită pentru furnizarea rapidă a rezultatelor vizibile – mai ales după primele câteva etape ale planului.

Mâncând aproximativ 400 de calorii în medie pe zi, fondatorii dietei Cambridge consideră că puteți pierde până la o piatră în greutate pe lună. După ce ai atins greutatea ta, Cambridge Weight Plan are un proces pas cu pas pentru reintroducerea unei diete normale, obișnuite, care implică educație specifică privind consumul sănătos și controlul porțiilor.

Deși există multe mărturii online de la persoane care au încercat cu succes dieta Cambridge și au obținut rezultate incredibile de pierdere în greutate în urma planului, NHS avertizează că dietele cu calorii foarte scăzute „nu sunt o strategie de gestionare a greutății pe termen lung” și „trebuie utilizate doar ca parte a unui plan mai larg de gestionare a greutății ”.

Când vine vorba de menținerea greutății și de a rămâne consecvent, Planul de greutate Cambridge spune: „Cercetările sugerează că clienții care continuă să folosească un produs de înlocuire a mesei în fiecare zi, cum ar fi un produs Cambridge Weight Plan, consideră că este mai ușor să își mențină greutatea.

„Mențineți legătura cu consultantul dvs. și poate mergeți să le vedeți o dată pe lună pentru a vă asigura că rămâneți pe drumul cel bun”.

Efecte secundare ale dietei Cambridge

În timp ce rezultatele pozitive ale urmării Planului de Greutate de la Cambridge ar putea include pierderea substanțială în greutate, unele persoane care au încercat dieta au susținut că au suferit câteva efecte secundare, cum ar fi respirația urât mirositoare și constipația.

Kerensa Preedy-Houston de la Cambridge Weight Plan (CWP) a spus: „CWP este în general foarte bine tolerat, dar unii clienți au efecte secundare. De exemplu, am observat cazuri de calculi biliari, dar trebuie să remarcăm că persoanele supraponderale sau obeze pot prezenta, de asemenea, calculi biliari.

„Guta este o altă condiție pe care am văzut-o. Acest lucru se datorează faptului că atunci când oamenii pierd în greutate nivelul acidului uric crește și la fel riscul de gută. ”

Un alt efect secundar remarcat de unii oameni care au urmat dieta este mai puțin fizic, dar va avea totuși un impact asupra vieții tale. Înlocuirea aproape toate mesele cu shake-uri sau produse specifice face ca alimentația să fie aproape imposibilă – dar pe partea în plus, cel puțin veți economisi bani pe facturile restaurantelor și mâncarea de luat masa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − ten =