• MENIU
branding-inteles-gresit-blog

Un brand este un nume de produs binecunoscut. Brandurile au fost inventate pentru a crește încrederea în produs prin faima sa. Oamenii au încredere în produse mai familiare, ceea ce înseamnă că cumpără mai bine. Dar înainte de a face cunoștință cu un brand cu clienții, este necesar să vină cu ea, să creeze caracteristici caracteristice, să sublinieze caracteristicile și avantajele sale față de concurenți, adică să creeze identitate de marcă.

Și având în vedere că elementele de bază ale brandingului au fost puse înainte de apariția Web 2.0, când cumpărătorii au devenit participanți deplini la crearea poveștilor despre mărci și produse sub acestea, nu este surprinzător că nimeni nu și-a luat în considerare opinia în procesul de dezvoltare.

Astăzi, acest dezavantaj trebuie eliminat, deoarece o disonanță puternică între poveștile de marcă și poveștile reale ale clienților despre produs duce la scăderea încrederii în marketing. Acest lucru contrazice semnificația mărcilor, ceea ce înseamnă să crească încrederea în produs. Poate că termenul Identitate în sine – identificare – nu mai reflectă pe deplin esența sarcinii, deoarece identificarea este atitudinea mărcii față de sine, iar acum suntem mai interesați de influența relațiilor cu clienții asupra identificării acesteia.

Iată 3 cauze comune ale identificării greșite a mărcii.

„Toate produsele concurente sunt aceleași, așa că trebuie să veniți cu reperele mărcii.”

Nu există nici măcar una, ci două probleme, dar ne vom concentra pe prima parte a declarației: „toate produsele concurente sunt aceleași”. În primul rând, chiar și produsele simple fabricate în aceeași fabrică folosind aceeași tehnologie nu vor fi identice. Vor găsi întotdeauna unele diferențe, reglementate de toleranțele tehnologice. În al doilea rând, diferite persoane care cumpără produse concurente le aleg pentru că văd caracteristici speciale care li se potrivesc. De exemplu, soția mea pretinde că preferă Pepsi-Cola, pentru că este mai dulce, iar dinții ei, spre deosebire de Coca-Cola, nu măcinau.

După cum puteți vedea, afirmația despre identitatea produselor concurente este o concepție greșită, care este sursa principală a problemei.

Cum să faci un produs unic? Ce poveste de brand și ce idee să vină pentru a diferi de concurenți? Nimeni nu va susține că în marketing există un cult al creativității și al Big Idea, care ar trebui să devină baza mărcii. Și nu ar fi nimic rău dacă sursa de inspirație a creatorilor ar fi povești reale ale clienților despre experiența achiziționării unui produs. La urma urmei, să convingi oamenii că produsul tău își va rezolva problema este principala sarcină de marketing. Dar, din păcate, brandingul a fost foarte departe de această sarcină, concentrându-și toate eforturile pe „idei originale” și creând diferențe unice, în ciuda faptului că, în cele mai multe cazuri, aceste diferențe există deja în mintea cumpărătorilor care sunt gata să le explice alegere. Și de ce marketerii nu renunță la inventarea valorilor mărcii și învață să asculte clienții, să le afle valorile și să le formuleze în mod precis și clar?

Marketingul face ca mărcile să fie la fel.

Este amuzant Aveți nevoie de dovezi? Vă rugăm punct cu punct.

  1. Urmărind idei noi, marketingul se încadrează sub influența concurenților sau a altor mărci. Studiind cazurile altor companii, marketerii își copiază involuntar deciziile strategice preferate.
  2. Strategiile sunt create pe baza ideilor stereotipice despre perspectivele consumatorilor grupurilor socio-demografice individuale. Foarte des sunt sursa pierderii identității de marcă.

Întrucât crearea de mesaje de marketing este influențată de aceleași stereotipuri despre aceleași grupuri socio-demografice și de multe ori de aceiași oameni creativi, nu este surprinzător faptul că majoritatea mărcilor cu același public țintă sunt similare cu punctul de confuzie. Puteți înlocui cu ușurință numele unui produs concurent în mesajul de marketing al majorității mărcilor, fără cea mai mică pierdere de sens.

Nu credeti? Încercați să găsiți 10 diferențe.

Și acum se pune întrebarea: ce să facem cu toate acestea? Există o soluție?

Există. Totul este foarte simplu și complicat în același timp. Simplu – deoarece atitudinea mărcii și a mărcii ar trebui să fie în centrul noului concept de identitate de marcă. Dar este dificil – deoarece necesită schimbări revoluționare în abordarea marketingului și, care este mult mai complicat, o restructurare fundamentală a întregii industrii. Poate chiar și termenul Identitate de marcă ar trebui înlocuit cu unul mai potrivit – de exemplu, Brand Attitude …

Pentru aceasta, baza conceptului nu ar trebui să fie valorile corporative ale companiei, nu misiunea acesteia, nici standardele industriei și nici măcar opinia conducătorilor săi cu privire la caracteristicile comportamentului consumatorului publicului țintă, ci o structură descrierea comportamentului clienților în procesul de achiziție a produsului. Crearea conceptelor de marketing bazate pe un studiu al clienților deosebit de activi care au influența cea mai semnificativă asupra atitudinii mărcii va rezolva o serie de probleme:

  • Aduceți mesajele de marketing și conținutul mărcii de valorile reale ale clienților;
  • Creați mesaje cheie de marcă în contextul rezolvării anumitor probleme cu clienții
  • crește încrederea în marketingul mărcii – și, prin urmare, în produsele în sine;
  • Evitați copierea strategiilor de comunicare ale concurenților;
  • Nu pierde unicitatea și găsește-ți chipul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − fifteen =