• MENIU
ce-este-o-retea-mesh-wireless

Imaginati-va acest lucru: tocmai v-ati configurat reteaua wi-fi de acasa cu cel mai recent hardware si o conexiune la internet de 100 Mbps. Dar, dintr-un anumit motiv, inca intalniti tamponarea atunci cand incercati sa transmiteti in flux videoclipuri in dormitor. Ati sunat la furnizorul dvs. de servicii de internet si totul arata in parametri, deci care este problema? Sansele sunt ca WiFi-ul dvs. sa nu fie configurat eficient si sa aveti nevoie de un sistem WiFi mesh.

Semnal slab in casa la Wireless (wi-fi)

Semnalul slabit sau punctele moarte WiFi din casa ta ar putea fi rezultatul obstructiilor fizice. Lucruri simple, cum ar fi podeaua, usile si peretii casei dvs., pot interveni intre dvs. si router-ul wireless, mai ales daca sunt din metal, caramida sau beton. Sau poate ca distanta este pur si simplu o problema intr-o casa mare, iar routerul dvs. traditional este capabil sa ajunga doar pana la bucatarie, dar nu in curtea din spate, in garaj sau intr-un dormitor indepartat. Interferenta de la alte dispozitive ar putea fi, de asemenea, vinovata, indiferent daca este vorba despre cuptorul cu microunde, telefonul fara fir sau monitorul pentru bebelusi. Daca locuiti in apropiere cu alte retele si dispozitive WiFi – cum ar fi intr-un complex de apartamente – aceasta problema creste de zece ori. Ganditi-va la asta ca la o camera plina de oameni care vorbesc toti deodata – nimeni nu va fi auzit prea bine.

acoperire slaba wireless, impedimente pentru wi-fi in casa ta

Acoperire Wireless in toata casa

O solutie mai buna este WiFi-ul care functioneaza cu designul casei dvs., in loc sa fie impotriva acestuia. Ganditi-va la un router standard ca un difuzor. S-ar putea sa canti muzica tare in fata casei tale, dar biroul din spate va auzi doar un ecou slab. Un router standard functioneaza in acelasi mod – va puteti deplasa atat de departe de acesta inainte ca semnalul sa inceapa sa scada si, in cele din urma, se va intrerupe cu totul.

In schimb, de ce sa nu instalati un „difuzor” in fiecare camera a casei? Asa functioneaza reteaua WiFi sau reteaua mesh de acasa, cu mai multe noduri instalate in jurul casei dvs., astfel incat sa aveti o acoperire WiFi solida de la un capat la altul.

Extindere modulara a wireless-ului

Un sistem de retea WiFi modular cu retea modulara este flexibil si scalabil, oferindu-va o metoda personalizabila de extindere a retelei WiFi fara a fi nevoie sa adaugati extensoare de gama, care au probleme de performanta si usurinta in utilizare. Este la fel ca instalarea corpurilor de iluminat pentru a va lumina casa; va puteti plasa nodurile oriunde in casa. Alegeti ce camere au nevoie de acoperire si cand este timpul sa adaugati mai multe pentru a extinde si mai mult semnalul.

Configurare si gestionare cu ghid, usor de instalat

Majoritatea sistemelor mesh utilizeaza o aplicatie mobila pentru o configurare ghidata. – Aplicatia va ghideaza prin procesul de configurare pentru plasarea optima a nodurilor in intreaga casa. Va va ajuta sa gasiti zone moarte, astfel incat sa puteti plasa noduri in acele zone care altfel nu ar primi acoperire WiFi. Aplicatia mobila incorporeaza, de asemenea, cateva functii interesante pentru a va ajuta sa va gestionati conexiunea WiFi, cum ar fi controlul parental, prioritizarea dispozitivului, accesul oaspetilor si multe altele.

Dispozitivele WiFi pentru acoperire intreaga, legate in lant

Sa recunoastem – routerele WiFi de astazi sunt adesea supradimensionate si inestetice, necesitand spatiu suplimentar pentru extinderea antenelor si creand o mizerie de cabluri care se deschid in toate directiile. Cel mai adesea, proprietarii incearca sa-i mascheze, ascunzand routerele in dulap sau in spatele televizorului, ceea ce serveste doar la reducerea performantelor retelei lor wireless. Majoritatea dispozitivelor WiFi de acasa, cum ar fi Linksys Velop, au o amprenta mult mai mica in casa ta si reduc activ dezordinea. Puteti sa le lasati la vedere fara sa va faceti griji ca vor deveni ochi, deoarece designul lor prietenos cu casa este suficient de discret pentru a se amesteca cu restul decorului.

Iata cateva caracteristici cheie de cautat intr-un intreg sistem WiFi de acasa:

Extindere prin cablu si fara fir

Intr-un sistem modular, exista un nod conectat la modemul dvs. care actioneaza ca un router. Fiecare nod suplimentar gaseste cel mai bun canal si cale pentru a va conecta fara fir la cel anterior, creand o conexiune WiFi fara sudura si fiabila in intreaga casa.

Wifi pentru toata casa

Cu toate acestea, daca locuinta dvs. este deja conectata cu cabluri Ethernet in fiecare camera, unele sisteme mesh pot conecta nodurile impreuna folosind un cablu Ethernet pentru a crea un sistem WiFi pentru toata casa. Chiar si utilizand optiunea cu fir, veti putea totusi sa va extindeti semnalul in zone greu accesibile, cum ar fi garajul sau subsolul.

O retea si roaming fara probleme

Numele „retea mesh” in sine implica faptul ca fiecare componenta a sistemului dvs. WiFi functioneaza impreuna, iar roamingul perfect este un exemplu perfect in acest sens. Cand utilizati o combinatie de router si range extender, trebuie sa comutati manual intre retele in timp ce va deplasati dintr-o zona de acoperire in cealalta.

Dar, cu roaming fara probleme, aveti doar o retea cu un singur nume si o parola – ceea ce inseamna ca, pe masura ce va deplasati prin casa, nu va trebui niciodata sa comutati manual de la o retea la alta. Asadar, continuati, transmiteti in flux videoclipuri in living, bucatarie sau dormitor, fara sa va faceti griji cu privire la tamponare sau la o conexiune abandonata.

Reteaua de oaspeti

Utilizarea unei retele de oaspeti va protejeaza reteaua WiFi principala de intruziune, blocand utilizatorii externi sa va acceseze datele personale. Dar nu va temeti, puteti oferi totusi acces la internet oaspetilor la cina sau babysitter fara a compromite securitatea retelei dvs. principale. Pur si simplu ajustati setarile pentru oaspeti utilizand aplicatia dvs. de gestionare mobila.

De ce sa nu utilizati un sistem Mesh?

Compararea extinderilor de gama cu WiFi-ul intregii case este ca si compararea merelor cu portocalele. Extensiile de gama sunt cu siguranta eficiente atunci cand vine vorba de cresterea gamei de ruter, dar o fac in detrimentul performantei WiFi, care se reduce la jumatate.

Intr-un spatiu mare in care WiFi se straduieste sa ajunga in fiecare colt, un range extender poate diminua de fapt performanta generala a retelei dvs., creand un efect de blocare. De asemenea, este posibil sa intampinati probleme de conexiune atunci cand treceti de la router la extender, deoarece va trebui sa comutati manual reteaua. De exemplu, chiar si atunci cand stati langa range extender, puteti experimenta in continuare zone moarte sau incetiniri daca nu ati schimbat manual dispozitivul de la semnalul routerului. Aceste doua retele separate au, de asemenea, nume si interfete diferite, ceea ce poate fi o problema serioasa.

1 Comment

    • Mihai -

    • 29 ianuarie 2021 at 13:22 pm

    Foarte util

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 12 =